Oranje tompouce

Ik ben dol op tompouce en koningsdag kan wat mij betreft
niet zonder de oranje tompouce
Ze stonden al op mijn lijstje om ze eens zelf te maken.
maar ik vond het nog best een uitdaging om ze
behalve lekker ook netjes te krijgen.
Zorg er daarom voor dat de banketbakkersroom en slagroom niet te dun is
want anders wordt het een knoeiboel om ze te snijden.

Gebruik een broodmes en “zaag” het bladerdeeg
In plaats van zelf gemaakte bladerdeeg kun je ook prima de koelverse bladerdeeg op rol gebruiken.
Dit bak je in 20 minuten op 170 graden goudbruin.
Vergeet niet eerst heel veel gaatjes in het deeg te prikken anders blijft je plak bladerdeeg niet plat.
Uit het recept haal je 6 stuks als je uitgaat van de standaard maat van 11 cm x 5 cm.
Wil jij ook zelf tompouce maken bekijk dan hier het recept en filmpje van Robért van Beckhoven of
op Max vandaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.