ontbijtkoek met noten

Als je fan bent van ontbijtkoek is dit recept echt iets voor jou
De bovenkant heb ik royaal bestrooid met noten.
Maar als je fijngesneden stemgember noten rozijnen,
gedroogd fruit of bakvaste chocolade toevoegt…
Kies wat jij lekker vindt en meng dit door het beslag.

Ingrediënten

  • 200 gr dadels zonder pit
  • 4 el Rinse appelstroop
  • 250 ml halfvolle melk of karnemelk of amandelmelk
  • 300 gr volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koek of speculaaskruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ongezouten noten voor op de ontbijtkoek
  • kies je favoriet bv noten ,gember chocolade voor door het beslag

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C
Vet een cakevorm van 25cm in met boter en
bekleed de vorm met een stuk pakpapier
Wel dadels 5 minuten in een schaaltje heet water.
Gewelde dadels laten zich zo makkelijker pureren.
Giet het water eraf en pureer ze samen met de appelstroop en de melk fijn.

Meng in een andere kom de speltmeel zout bakpoeder
speculaaskruiden en de kaneel door elkaar.
Giet de dadelmengsel erbij en meng alles goed door
totdat je geen bloem meer ziet.
Meng naar wens je favoriete ingrediënten erdoor
Doe het beslag in de cakevorm en
verdeel tot slot de noten over de bovenkant van het beslag.
Bak de ontbijtkoek in circa in 45 minuten gaar.
Controleer of de ontbijtkoek gaar is met een caketester
wanneer deze er droog uitkomt is de ontbijtkoek gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.