Omgekeerde bananencake

Een omgekeerde cake met gekarameliseerde bananen en gember
Een die geen schoonheidsprijs verdiend maar de smaak is echt geweldig

Ingrediënten cake

  • 100 gram zachte boter
  • 200 gram rietsuiker
  • 4 eieren (m)
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • 1 eetlepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 240 ml volle melk
vulling
  • 50 gram boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 60 ml ahornsiroop
  • 4 rijpe bananen

Bereiding

Smelt in een steelpannetje.op een laag pitje de ahornsiroop boter en de suiker.

Giet dit in een ronde ingevette taartvorm van 23 cm.
Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de siroop

Verwarm de oven voor op 175 °C
Klop voor de cake de boter met de suiker tot een lichtgekleurd mengsel.
Klop de eieren afgewisseld met de bloem doorheen tot alles op is.
Zeef het bakpoeder zuiveringszout gember-en kaneelpoeder erin en voeg een snufje zout toe.
Meng in een aparte kom de yoghurt melk en vanille-extract en klop dit mengsel door het beslag.
Giet het beslag over de bananen.
Bak de cake 55 minuten goudbruin en een satéprikker en schoon uitkomt.
Laat de cake 5 minuten in de vorm staan en keer hem dan om op een plat bord.

Bron Jamie magazine nr. 21 – februari/maart 2014

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.