oliebollen met tomaat en feta

Deze hartige versie van oliebollen vonden wij zo lekker dat ik ze ook al eens maakte voor bij de borrel. Door de kaas zijn ze wel erg machtig maar ook supersuper lekker

Ingredienten voor 15 kleine bollen

  • 200 gram verkruimelde feta
  • 30 gram fijngehakte peterselie
  • 100 gram gedroogde tomaatjes
  • 500 gram bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 gram gist
  • 1 ei
  • zout
  • frituurolie

Verwarm in een pan de melk tot lauwwarm.
Roer in een kom de bloem, het kaneelpoeder, de gist en 1 theelepel zout door elkaar.
Breek het ei erboven en voeg al roerend de melk toe,
blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.

Roer de feta, peterselie en tomaatjes erdoor.
Dek de kom met plasticfolie af en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats in ± 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175°.
Doop de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) in de hete olie.
Schep met de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) een bergje beslag uit de kom en laat het in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen met ± 5 tegelijk in ± 6 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege met een vork.
Laat de oliebollen in een vergiet uitlekken, leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Bron receptentabel.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.