Ijs met de smaak van munt en chocolade is een gouden combinatie of zal ik zeggen uitmuntend
De sterkte van de muntsmaak kun je versterken met wat muntsiroop
Lekker met een zelfgebakken blokje brownie of cake
- 5 takjes munt
- 75 gr pure chocoladedruppels
- 250 ml slagroom
- 500 ml volle melk
- 150 gr kristalsuiker
- 2 el muntsiroop
Haal de blaadjes munt van de takjes en wrijf ze met de vijzel tot pulp.
Doe er een eetlepel van de suiker bij en stamp de pulp en suiker goed door elkaar.
Doe 100 ml van de melk in een pannetje en verwarm dit op laag vuur.
Voeg de rest van de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
De melk niet laten koken
Laat de melksuiker wat afkoelen en voeg dan de rest van de melk toe.
Roer er de muntpulp en chocoladedruppels door.
Voeg tot slot de muntsiroop toe.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens
de gebruiksaanwijzing ijs van.
Serveer de bolletjes muntijs op een bordje met een blokje brownie,wafeltje
enkele druppels muntsiroop en een After Eight chocolaatje en muntblaadjes