muffins met yoghurt en perzik

Deze muffins met perzik (of abrikoos) zijn lekker zacht van smaak en bereid met Griekse yoghurt en plantaardige olie,waardoor ze lang zacht en smeuïg blijven.

Ingrediënten 20 stuks

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 250 gram poedersuiker
  • 375 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml olie
  • 1 blik halve perziken
  • 1 zakje taartina (voor een mooie glans aan de vruchten)

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180°C
Zet de papieren bakvormpjes in de muffin bakvorm.
Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op.
Klop in een kom de eieren met de suikers.
Voeg de yoghurt erbij en mix het kort door.
Laat de garde langzaam draaien en giet de olie erbij.
Zeef bloem en bakpoeder en roer dit met een houten lepel door het eimengsel.
Mix 30 seconde op hoge snelheid totdat alle klontjes zijn verdwenen.
Snijd de uitgelekte perziken in vieren en vul de vormpje voor 2/3 deel met beslag
Het is een dik beslag maar met twee lepels gaat het vullen gemakkelijk en netjes.
Duw een stukje perzik in het beslagen bak de cakejes in 15-20 minuten gaar.
Controleer de cakejes vanaf 15 minuten baktijd met een prikker
zodra deze er droog uitkomt haal je de muffins uit de oven.
Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Maak van het sap en een zakje Taartina een gelei
en bestrijk de muffins met de gelei.

Bron Cupcakes en muffins Zo gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.