Naast de appeltaart is ook de monchoutaart met kersen een echte klassieker.
Gebruik jij altijd nog een pakje uit de supermarkt
omdat dat zo gemakkelijk is?
Probeer de monchoutaart eens te maken zonder een mix
want het is zoveel lekkerder en net zo makkelijk.
- 250 gram speculaasjes,biscuitjes,of bastogenkoekjes
- 75 a 100 gram gesmolten roomboter
monchou laag
- 3 blaadjes gelatine
- 50 ml melk
- 250 ml slagroom
- 200 gram witte basterdsuiker (of fijne kristalsuiker)
- 200 gram monchou (op kamertemperatuur)
- 1 blikje vlaaivulling kersen
- springvorm 22 of 24 cm
Bereiding bodem
Verkruimel de koekjes,
Smelt de boter, en roer dit door de koekkruimels.
Stort het koekmengsel in een ingevette springvorm en druk goed aan
met een glas of de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem een uur in de koelkast.
Bereiding monchoulaag
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
Klop de slagroom stijf.
Mix de monchou met de suiker tot een zachte en romige massa.
Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en los dit op in de warme melk.
en laat dit een beetje afkoelen.
Voeg de gelatine mengsel bij de de monchou, en spatel daarna de slagroom erdoor.
Verdeel de monchou over de koekjesbodem.
Laat de monchou taart een nacht opstijven in de koelkast.
Verdeel de vlaaivulling gelijkmatig over de monchoulaag.
Zet de taart in de koelkast tot serveren