Monchoutaart met karamel en stroopwafel

De Monchoutaart is nog altijd een echte klassieker en favoriet op een verjaardag.
Het is al best lang geleden dat ik de Monchoutaart maakte zoals iedereen hem kent met kersen vlaaivulling uit blik.

Onze dochter wilde graag op haar verjaardag een stroopwafel monchoutaart.
Dus gaf ik de taart een twist met wat karamel,chocolade en stroopwafels
In de winkel zijn er mini stroopwafels te koop die ik op deze taart als garnering gebruikte.
Simpel om te maken en ook nog eens heel erg lekker!!

  • 350 gr Bastogne koekjes
  • 100 gr boter
  • 300 ml slagroom
  • 400 gr Monchou
  • 30 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gr melkchocolade
  • garnering : ministroopwafels
  • garnering : karamel
  • garnering : slagroom

Maal de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels
Smelt de boter en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Vet de randen van de springvorm van ø 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water
Smelt de chocolade en laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
Doe de Monchou,slagroom en suiker in een kom en mix dit kort tot een gladde massa.
Verhit 2 eetlepels water in een steelpannetje en laat hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend smelten. Let er op dat het niet gaat koken.
Giet de gelatine al roerend in een dun straaltje bij de monchou-slagroom mengsel.
Meng er tot slot de gesmolten chocolade doorheen.
Giet de Monchou vulling op de koekjesbodem en laat de taart een nachtje in de koelkast opstijven
Doe wat karamel in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf
Decoreer de taart met de karamel.
Is de karamel hiervoor te dik dan kun je eerst een klein beetje in de magnetron verwarmen.
Garneer de taart met slagroom toefjes en de mini stroopwafels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.