Monchoutaart met banaan en kokos

Alhoewel de klassieke Monchoutaart met kersen ook erg lekker is maakte ik een andere variant met bananen . Net zo makkelijk en zeker net zo lekker

Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm

  • 4 pakjes monchou [ 400 gr]
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom + 1 zakje vanillesuiker
  • 4 rijpe bananen [ + 1 extra voor garnering]
  • 4 el geraspte kokos
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 75 gr boter
  • nougatine of chocoladevlokken voor garnering

Bekleed de springvorm met bakpapier
Maal de Bastogne koeken fijn.
Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels.
Verdeel de kruimels over de bodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Pureer of prak de bananen fijn
Doe de 4 pakjes Monchou samen met de suiker in een kom .
Voeg de bananenpuree en de kokosrasp toe en mix dit door elkaar.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Meng de bananenpuree mengsel door de slagroom.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de koekbodem en laat de taart enkele uren in de koelkast opstijven.
Garneer de taart naar smaak bijvoorbeeld met plakjes banaan ,slagroom en de nougatine of bestrooi met geraspte kokos of chocoladevlokken.

bron recept Monchou.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.