Mokkataart 2.0

mokkataart 2.0

Vandaag 22 maart kreeg ik ontbijt op bed ,fijne cadeaubonnen,een heerlijk geurtje en ook een prachtige cakevorm van mijn dochter cadeau.
Door de corona maatregelen in Nederland vieren we het niet met de rest van de familie maar een taart was er wel


Het recept van een mokkataart is op zich niet zo bijzonder maar
de crème op en in de taart is zo heerlijk luchtig waardoor ik toch heel blij was met het eindresultaat

ingredienten voor een bakvorm van 22 cm Ø

  • 250 gr mix voor biscuit [Funcakes]
  • 200 gr eieren
  • 25 ml water

voor het besprenkelen van de taartbodem suikersiroop

  • 125 suiker
  • 250 water
  • 1 tl oploskoffie of mokka extract

voor de luchtige mokkacrème

  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 100 gr ei
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • mokka-extract naar smaak [ik gebruikte FunCakes smaakpasta Mokka]

voor de garnering

  • mokkaboontjes en of chocolaatjes
  • nougatine [voor de zijkant van de taart]

Ook nodig

  • Suikerthermometer *

bereiding suikersiroop

Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje.
Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen.
Laat dit 5 minuten zachtjes bubbelen Voeg dan de extract of oploskoffie toe en laat het afkoelen.

Bereiding biscuit
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de bakvorm in met boter,bekleed de bodem met bakpapier en bestuif de rand met bloem.
Klop het overtollige bloem eruit.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

Meng de biscuitmix,de eieren en het water in een kom.
Mix het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid
daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na mixen.
Vul de bakvorm tot 2/3 vol en bak de taart in circa 30 minuten gaar.
De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt.
Laat de taart 20 minuten in de vorm afkoelen en haal het dan uit de vorm.
Zet de taart op een ingevette rooster en laat het helemaal afkoelen.

bereiding luchtige mokka crème
Doe de suiker samen met het water in een pannetje
Breng het aan de kook tot een temperatuur van 121°C *
Mix de eieren even los en giet de siroop in een heel dun staaltje toe.
Mix door tot de crème op kamertemperatuur is.
Voeg de boter toe en mix door tot de crème zacht en luchtig is.
Breng de crème op smaak met de mokka-extract

Snijd de afgekoelde biscuit horizontaal door in twee lagen.
Besprenkel de onderste biscuitlaag met hazelnootlikeur
verdeel wat mokka-crème over de taartbodem en plaats de andere helft er bovenop.
Bestrijk de ook de zij en bovenkant van de taart met een dun laagje mokka-crème.
Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart zodat het rondom mooi bedekt is.
Spuit van de overige mokka crème toefjes op de taart
en garneer ze met mokkaboontjes en/of chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.