Moederdag hartkoekjes met roze botercrème

Deze chocolade hartkoekjes hebben wat weg van spritsen maar zijn wel wat steviger
Met Moederdag in het vooruitzicht maakte ik hartvormige koekjes maar ringen kunnen natuurlijk ook.
Het zijn dubbele koekjes met een vulling ertussen van een roze botercrème of voor wie liever chocolade heeft dat recept staat er ook bij.

Ingrediënten voor het deeg  ( 10 dubbele koekjes )

  • 275 gram zachte boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 eetlepels melk
  • 300 gram patentbloem
  • 20 gram cacao

Ingrediënten vulling: roze botercrème

  • 75 gram zachte boter
  • 75 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • kleurstof (ik gebruikte roze)

Ingrediënten vulling: chocoladecrème

  • 125 gram zachte boter
  • 40 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 ei
  • 150 gram gesmolten pure chocola

Verwarm de oven voor op 180 graden
Teken met potlood de hartvormen of ringen van ongeveer 5 cm doorsnede op een vel bakpapier.
De koekjes zullen tijdens het bakken niet uitlopen dus je hoeft er niet al teveel ruimte tussen te laten.
Keer het bakpapier om en leg het op de bakplaat.
Om te zorgen dat het bakpapier op zijn plaats blijft tijden het opspuiten kun de hoekjes  “vastplakken” met een beetje boter.

Bereiding deeg
Mix de boter op de hoogste stand tot een glad mengsel
Voeg de poedersuiker kaneel en melk toe en mix het tot een vaste massa
Zeef de bloem en cacaopoeder en mix dit door het botermengsel
Voeg eventueel iets extra melk toe als het deeg té stevig is om te spuiten.

Vul de spuitzak (met een stervormig mondje) met het deeg
Spuit de hartvormen op het bakpapier
Bak ze circa 15 minuten op 180 graden
Haal de bakplaat uit de oven  en laat de hartkoeken afkoelen
De koekjes zullen als ze nog warm zijn zacht zijn maar worden stevig zodra ze zijn afgekoeld.

Bereiding roze botercrème
Mix de boter zacht en luchtig en voeg al mixend te de poedersuiker en melk toe
Mix de botercrème ongeveer 3 minuten op de hoogste stand tot een mooie gladde crème.
Voeg de roze kleurstof toe aan de botercrème en mix de crème totdat het egaal roze gekleurd is.

Bereiding Chocoladecrème
Mix de boter tot een gladde crème
voeg de poedersuiker,ei en de (op kamertemperatuur) gesmolten chocolade toe
Mix alles nogmaals door tot een egale crème.

Vul een spuitzak met de chocolade of de roze crème en bespuit hiermee de onderkant van de ene helft van de hartkoekjes.
Leg de rest van de hartkoekjes op de andere en druk ze lichtjes aan.
Bestuif ze met poedersuiker.

Bron aangepast recept
Da’s pas koken|chocolade|Weense ringen|

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.