Deze minicupcakes hebben een subtiele koffiesmaak
en zijn gedecoreerd met een toefje botercrème met rum
Door het gebruik van olie blijven de cakejes lekker smeuïg.
Ik maakte ze voor Sinterklaas maar ze zijn met een kleine aanpassing
ook erg leuk voor de kerstdagen
Gebruik dan bijvoorbeeld zilverkleurige cupcakepapiertjes,en decoreer ze met groene botercrème en een eetbaar zilverpareltje
ingrediënten | voor 2 platen mini muffins | á 24 stuks
- 140 gram bloem
- 185 gram witte basterdsuiker
- 30 gram cacao
- 1/2 theelepel bakingsoda (zuiveringszout)
- 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- rasp van een 1/2 sinaasappel
- 1 groot ei
- 120 ml afgekoelde sterke koffie
- 120 ml karnemelk
- 110 ml plantaardige olie
voor de botercrème
- 150 gram boter
- 270 gram poedersuiker
- 2 eetlepels donkere rum
bereiding cupcakes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zeef de droge ingrediënten met een snufje zout in een kom.
en voeg de rasp van de sinaasappel toe.
Mix in een andere kom de karnemelk,ei,koffie en de olie.
Schenk dit mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
Vul de papieren vormpjes voor 2/3 vol met het beslag.
Bak ze 10 minuten in het midden van de oven gaar {als je erop drukt moeten ze terugveren)
Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.
Bereiding topping
Klop de boter minimaal 5 minuten tot een zachte bleke crème.
Zeef de poedersuiker en voeg al mixend dit in kleine beetjes bij de boter tot alle suiker goed is opgenomen.
Schenk de rum erbij en meng het nog kort door
Spuit kleine toefjes op de cakejes en decoreer ze naar keuze.
bron Jemma Wilson | Het cakeboek