Brosse zandtaartjes met gepocheerde peer en een vulling van zelfgemaakte vanilleroom. Ik maakte enige tijd geleden deze zandtaartjes ook met een vulling van ricotta. Beide recepten staan hieronder
Ingrediënten zandtaartdeeg voor 8 taartjes van 10 cm
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 1 eidooier
- snufje zout.
- 2 eetlepels paneermeel
ingrediënten gepocheerde peer
- 4 handperen (niet te rijp)
- kaneelstokje
- 1 steranijs
- 1500 ml water
- 150 gram suiker
ingrediënten vanilleroom
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- merg van 1 vanillestokje
- 2 eetlepels citroensap
ingrediënten ricottavulling
- 250 gram ricotta
- 150 gram suiker
- 3 eieren
Bereiding zandtaartdeeg
De bloem zeven en in het midden een kuiltje maken.
De stukken boter erin leggen poedersuiker en eidooier toevoegen.
Verkruimel met je vingers de ingrediënten en voeg steeds er een beetje bloem van de buitenkant bij.
Wanneer alle bloem erbij zit,het deeg kort doorkneden tot een glad en samenhangend deeg.
Is het deeg te droog dan kun je eventueel een eetlepel ijskoud water toevoegen
Maak een bol van het deeg en wikkel het in plastic huishoudfolie.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Pocheren van de peren
Zet een pan op met water suiker kaneelstokje en steranijs.
Breng het water aan de kook.
Schil de peren halveer de peren en verwijder het klokhuis met een mesje.
Leg de halve peren in de pan met water
Pocheer de peren ongeveer 20-25 minuten op een laag vuur.
Het water niet laten koken .
Haal de peren uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Vet de vormpjes in
Rol het deeg uit en maak cirkels die net iets groter zijn dan de vormpjes.
Bekleed de vormpjes met het deeg
en snijd het teveel aan deeg langs de randjes af.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
en bestrooi de deegbodems met paneermeel.
Dep de peren droog
Als de peren niet in het vormpje passen snijd dan een stukje aan de bovenkant eraf.
Snijd de peren in een waaier en
Leg in ieder vormpje een halve peer met de platte kant op de bodem.
Vanille roomvulling
Vermeng in een kom de suiker met eieren vanillemerg slagroom en citroenrasp.en roer dit goed door met een garde.
Giet het mengsel over de peren.
Zet de taartjes op een rooster in de oven en bak de perentaartjes in 30-35 minuten gaar op 180 graden.
bereiding ricotta vulling
Klop voor de ricotta vulling de suiker en de eieren goed door elkaar.Mix totdat de suiker in de eieren goed zijn oplost. Voeg er de ricotta aan toe en meng door het door het eimengsel Zorg ervoor dat er geen brokjes ricotta achterblijven.
Giet het mengsel over de peren.
Zet de taartjes op een rooster in de oven en bak de perentaartjes in 30-35 minuten gaar op 180 graden.