mini corn dog muffins

Deze corn dog muffins maakte ik voor school als verjaardagstraktatie Het zijn een soort van mini cupcakes ,gemaakt van maismeel,met erin een party knakworstje. Verpakt in aluminiumfolie zijn ze ook de volgende dag nog erg lekker.Je kunt deze snacks zowel warm als koud serveren

Ingrediënten  voor 32 mini muffins

  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 180 gram maismeel
  • 130 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 blikken (mini) knakworsten
  • Bakblik voor mini muffins

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C
Mix de gesmolten boter met de suiker kort door elkaar
Voeg eieren en karnemelk toe en mix nogmaals kort door
Meng in een aparte kom maismeel bakpoeder zout en bloem en voeg dit bij de karnemelk mengsel
Mix ook dit kort door.
Vet de holtes van de bakvorm goed
Schep ze voor 3/4 vol met het beslag
Snijd de hotdogs zo nodig in stukjes en plaats in het midden van het beslag een stukje hotdog.

Zorg dat de hotdog net iets boven het beslag uitsteekt,zodat ze na het bakken nog zichtbaar zijn

Bak de mini muffins in 10-12 minuten goudbruin.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm

Serveer ze in een leuk mini cupcake papiertje en zet er een schaaltje curry of mosterd bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.