mini calzone met pittige gehakt

Wil je eens wat anders op tafel zetten met een verjaardag?
Maak dan eens deze mini calzone.
Een zelfgemaakte pizzadeeg gevuld met pittige gehakt.
Je kunt ze prima een dag ervoor al maken en afgedekt bewaren in de koelkast zodat je ze op de dag zelf alleen hoeft af te bakken

De onderstaande hoeveelheden is voldoende voor 25 stuks
Ik maakte ze 8 cm Ø

Ingrediënten pizzadeeg 

  • 500 gram bloem voor pizzadeeg (Tua Farina type 00 )
  • 8 gram gedroogde gist
  • 150 ml lauw water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • snufje zout

vulling

  • 250 gram half om half gehakt
  • 20 gram Kofte kruiden
  • 1 grote ui (fijn geraspt)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 eetlepel Heinz hot pastasaus
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eidooier + 1 eetlepel water (voor het bestrijken)

Bereiding pizzadeeg
Los het gist met de suiker op in een kommetje warm water
Maak van de bloem een berg op het werkblad en maak een kuil in het midden.
Strooi het zout langs de buitenkant van de bloem
Giet het opgeloste gist met de rest van het water en de olijfolie in het kuiltje.
Neem steeds een beetje bloem naar het midden en meng tot alles
is opgenomen
Kneed het deeg ongeveer 15 minuten tot een soepel deeg
Vorm een bal en doe het deeg in een ruime kom.
Dek de kom af met een vochtige theedoek.
Laat het deeg 2 uur  (of tot het deeg in volume is verdubbeld)
op kamertemperatuur rijzen.

Maak intussen de gehaktvulling
Meng het gehakt met de kruiden ,ui fijngehakte ,knoflook peterselie
Zet het gehakt bij voorkeur een nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Bak het gehakt zonder olie rul
Doe dit niet te lang anders word de vulling te droog
Roer de Heinz hot saus erdoor  en zet de vulling apart tot gebruik.en breng het op smaak met peper en zout.

Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 porties
Rol het deeg (zonder het opnieuw te kneden) uit tot grote lap.
Steek met een glas de cirkels uit het deeg.
Bestrijk  de randen met water.
Verdeel wat gehaktvulling in het midden van een cirkel en vouw
het deeg dubbel.
Druk de randen goed aan met een vork.
Bestrijk het deeg met water los geklopte eigeel en leg ze op een rooster met een vel bakpapier.
Prik wat gaatjes in het deeg zodat de damp eruit kan
en bak ze in het midden van de oven op 220 graden circa 10 minuten goudbruin.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.