mini bosbessen amandelgebakjes

mini bosbessen amandelgebakjes

Zien ze er niet heerlijk uit?
Deze bosbessen gebakjes hebben een krokante buitenkant,middenin zit een beetje zelfgemaakte frisse bosbessenjam en een zoete amandelspijs. Met bovenop een dun laagje glazuur maken deze kleine fruitige gebakjes onweerstaanbaar lekker.


Leuk om te maken en met een ander fruitsoort maak je er heel simpel een ander variant van.
Met een standaard muffin/cupcakeblik bak je ongeveer 10 van deze heerlijk gebakjes

voor de bessenjam

  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el verse citroensap

voor het deeg

  • 100 gr boter gekoeld en in blokjes gesneden
  • 200 gr bloem (gezeefd)
  • 40 gr poedersuiker
  • 1 ei (los geklopt)

voor de frangipane

  • 55 gr boter
  • 55 gr kristalsuiker
  • 1 ei (los geklopt)
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 el bloem

voor het glazuur

  • 90 gr poedersuiker
  • bosbessen voor de garnering

bereiding jam
Doe alle ingredienten voor de jam in ene pannetje en breng het al roerend aan de kook.
Wanneer de bessen barsten kook ze dan nog een paar minuten door tot de jam is ingedikt.
Doe de jam op een diep bordje en laat het afgedekt afkoelen.

bereiding deeg
Wrijf de boter door de bloem tot je een mengsel heb van fijne kruimels.
Voeg de poedersuiker toe en meng dit met twee messen door het boter-bloem mengsel
Doe het ei erbij en kneed het zo kort mogelijk tot je een bal van het deeg kunt vormen.
Laat het deeg verpakt in plastic huishoudfolie 30 minuten in de koelkast koelen.

Maal alle ingredienten voor de frangipane tot een smeuige massa en zet apart tot gebruik.

Rol het deeg uit dit gaat het makkelijkste als je er een vel bakpapier op het deeg legt.
Druk met een glas wat je eerst even in de bloem duwt cirkels uit het deeg.
De cirkels moeten het formaat hebben van de doorsnede van de bodem van je muffinblik.
Maak van de rest van het deeg repen die je langs de wanden van de muffin holtes plaatst
Druk de repen lichtjes aan.
Hoeveel holtes je met deeg kunt bekleden hangt af van het formaat en hoe dun je het deeg uitrolt,
Zet de muffinblik 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden
Prik met een vorkje wat gaatjes in de deegbodems
Schep in iedere muffin holte een theelepel bosbessenjam
Verdeel daarover toefjes /bergjes spijsmengsel,dit gaat het mooiste met een spuitzak
Bak de taartjes in circa 25 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.
Zet de muffinblik op een rooster en laat het helemaal afkoelen

Zeef voor het glazuur de poedersuiker en meng er een eetlepel water door
Roer tot je een mooi glad glazuur hebt,indien te dik voeg een theelepel wat toe is het glazuur te dun voeg dan wat poedersuiker toe.
Het glazuur moet langzaam van de lepel lopen..
Doe het glazuur in een spuitzak en “vul” de bovenkant van de taartjes met het glazuur.
Laat het glazuur even uitharden en garneer de gebakjes met een bosbes

bron Jason White -The Greatest Britsch Bake off – BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.