Meergranenbroodjes met noten en kokos

Zachte meergranenbroodjes met noten,rozijnen en kokos Je kunt dit recept ook als basis gebruiken voor je eigen creaties.bijvoorbeeld door te kiezen voor gedroogd fruit of door de noten achterwege te laten.

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix |boerenbrood extra donker|Koopmans|
  • 250 ml koud water
  • 1 eetlepel roomboter
  • 150 gram rozijnen-noten mix grof gehakt |ongezouten|
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels gemalen kokos + 1 eetlepel extra om te bestrooien
  • 1 ei

Bereiding
Meng het broodmix met de in blokjes gesneden boter,water kaneel, suiker en kokos.
Kneed het deeg een minuut of 5 met hand (of keukenmachine) goed door tot je een mooi soepel deeg hebt.
Neem een kom en vet deze heel licht in met olie
Vorm een bol van het deeg
Leg het deeg in de ingevette kom en dek het af met een theedoek.
Laat het deeg afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Kneed na de 10 minuten rijstijd de noten-mix door het deeg
en laat het deeg nu 45 minuten afgedekt op een tochtvrije plaats rijzen.

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze tot ovale of ronde broodjes
Leg de broodjes op de bakplaat en kerf ze met een mes aan de bovenkant in.
Bestrijk het deeg in met los geklopt ei en bestrooi met kokos.
Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Bewaar de afgekoelde broodjes in een papieren zak,
Wil je de broodjes invriezen gebruik dan een plastic zak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.