Drømmekage Cake

Een smeuïge cake met rozijnen appels en custard
met daarboven een laagje van abrikozen compote
De zoete topping is een mix van bruine suiker met kokos
Mierzoet dus niet teveel van snoepen

Ingrediënten

  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • Snufje zout
  • twee eetlepels (gewelde) rozijnen
  • 1 appel
  • 4 eetlepels abrikozen compote

Kokoslaag:

  • 120 gram boter
  • 100 gram geraspte kokos
  • 250 gram donkere basterd suiker
  • 50 ml melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C
Klop de suiker met de eieren schuimig.
Verwarm de melk en laat hierin de boter smelten. maar laat de melk niet koken
Zeef de bloem bakpoeder en meng daar de custard en zout door
Meng dit door het ei-suikermengsel
Giet de melk boter mengsel erdoor en mix dit heel kort door.
Doe het beslag in een ingevette bakblik
Verdeel de uitgelekte rozijnen over het beslag
Snijd de appel in dunne plakjes en bestrooi de appels met een beetje kaneel
Druk de appelstukjes in het beslag
Zet de cake in de oven en bak de cake in 30 minuten gaar.

Maak de kokos topping

Verwarm de melk en smelt de boter er in.
Laat de melk niet koken
Roer de kokos en de basterdsuiker door elkaar.
Haal het pannetje van het vuur en roer de kokos-suiker mengsel erdoor
Haal de cake uit de oven en zet de oven op de hoogste stand.
Bestrijk de cake met een dun laagje abrikozen compote
en daarna een laagje kokosmengsel
Zet de cake nog 5 minuten in de oven op de hoogste stand
Laat de plaatkoek afkoelen en snijd ze in blokjes.

Bron Appeltaart van Janneke Philippi

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.