luchtige appelcake

Een cake bakken is super makkelijk en zo gemaakt
Je maakt hem nog lekkerder met stukjes appels,kaneel en fijn gehakte noten
Erg lekker en toch net even iets anders
Ingrediënten (voor een springvorm van 24 cm)

  • 125 gr boter
  • 300 gr patentbloem
  • 75 gr fijn gehakte amandelen of andere noten
  • 3 appels + citroensap
  • 4 eieren (m)
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 125 ml melk
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel + 1 el kaneel
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereiding
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Schil de appels,en snijd ze in vieren.
Verwijder de klokhuizen en snijd de parten nogmaals door.
Besprenkel de appels met wat citroensap.

Verwarm de oven voor op elektrisch 200 graden / hetelucht 175 graden.
Klop op middelhoge stand de eieren met de suiker en het zout in circa 8 minuten licht en schuimig.
Doe de boter met de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
Mix het hete mengsel door het eimengsel.
Zeef de bloem en bakpoeder en spatel het er rustig doorheen.
Verdeel het beslag in de vorm en strijk het glad.
Meng de suiker met het kaneel.
Verdeel de appelparten over het beslag en bestrooi het met de kaneelsuiker en de fijngehakte amandelen
Bak de appelcake in circa 45 minuten gaar.

Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
Steek de prikker in het midden van de cake wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen
Bestuif de cake met poedersuiker

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.