perzikencake

Een frisse cake bereid met karnemelk en gekarameliseerde perziken

Ingrediënten

  • 115 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 260 gram bloem
  •  1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 ml karnemelk
  • 5 perziken (uit blik of vers)
  • 25 gram boter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • Bakvorm 20 x 20

Bereiding

Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier zodat deze over de randen hangt.
Verwarm de oven voor op 175 °C
Mix de boter met de suiker licht en romig
Voeg het ei en vanille extract toe en mix dit nog kort door.
Roer in een aparte kom bloem bakpoeder en zout door elkaar.
Neem de helft van het bloemmengsel en mix dit met de helft van de karnemelk door het boter/suikermengsel
Voeg dan mixend het resterende bloemmengsel en karnemelk toe.
Verdeel het beslag in de bakvorm
Laat de perziken uitlekken en snijd ze in parten.
Rangschik de perziken over het beslag.
Meng in een kommetje de bruine suiker boter en zout
Wrijf dit met de vingertoppen tot een grof zandstructuur.
Verdeel dit over de perziken
Bak de cake gaar in 50 tot 60 minuten
Controleer of de cake gaar is. Prik de satéprikker in het midden van de cake, als deze droog eruit komt is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen in de vorm.
Til de cake uit de vorm met behulp van het bakpapier.
Bestrooi de afgekoelde cake met witte poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.