Kwarktaart met mineola’s en rozijnen

Kwarktaart ik ben er dol op!
De meeste kwarktaarten worden gemaakt met een bodem van koekjes Dit is een versie met een luchtige cakebodem.
Door Mineola te gebruiken (een kruising van de kleine mandarijn en grapefruit) krijgt de kwarktaart een heerlijke frisse citrussmaak

Ingrediënten cakebodem

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 2 eieren

Voor de kwarkvulling

  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 160 ml sap van Mineola (3 stuks)
  • rasp van 1 Mineola
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 500 gram volle of magere kwark
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels jam
  • 1 Mineola in partjes

Bereiding cakebodem

Vet een bakvorm van 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Klop met de mixer bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en de eieren door elkaar.
Smelt de boter en meng de boter door het beslag.
Bak de cakebodem 25 minuten en laat de bodem in de vorm afkoelen

Bereiding kwarkvulling
Week de gelatine 5 minuten in een kom met koud water
Meng de rozijnen met een eetlepel Mineola sap en rasp
Verwarm de rest van het sap en voeg de uitgeknepen gelatine toe aan het sap
Mix in een kom kort de kwark met de suiker.
Meng met een pollepel de gelatine-mengsel en de uitgelekte rozijnen door de kwarkmengsel
Klop de slagroom stijf en meng dit beetje bij beetje door het kwarkmengsel.
In het begin zal het nog klonteren maar na even goed mengen heb je een mooi egaal kwarkmengsel.
Haal de afgekoelde cakebodem uit de vorm en bekleed de vorm met overhangend plastic huishoudfolie.(Dit voorkomt dat de kwarkvulling straks aan de randen van de vorm blijft plakken)

Plaats de cakebodem terug in de vorm.
Bestrijk de bodem met gezeefde jam en verdeel de partjes
Mineola langs de rand van de cakebodem.
Verdeel tot slot het kwarkmengsel erover en strijk glad.
Laat de kwarktaart in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.