kwark-yoghurttaart met mango

Een frisse kwark-yoghurttaart met mango op een zachte cakebodem
De mango kun je ook prima vervangen voor en ander soort fruit waardoor je
eindeloos kunt variëren met een recept als deze.
Vervang bijvoorbeeld ook eens de yoghurt of kwark voor je favoriete smaak.

ingredienten beslag
voor een ronde bakvorm Ø 20 cm

  • 2 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 105 gr bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 75 gr Monchou

ingredienten yoghurt-kwarkvulling

  • 150 gr volle kwark
  • 150 gr magere yoghurt
  • 150 ml slagroom + 1 zakje vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gr witte basterdsuiker

ingredienten mango swirls

  • 1 rijpe mango of een blik mangoschijven (de helft is voor de vulling de andere helft voor de swirls)
  • 2 blaadjes gelatine

bereiding cakebodem
Klop de eieren met de suiker en het zout in 3 min luchtig
Voeg de olie,en roomkaas toe en mix dit nog kort door elkaar
Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit er doorheen
Bak de cake in de voorverwarmde oven op 160℃ in circa 30 minuten gaar.
De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt.
Laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.

Maak de bakvorm schoon en leg er een vel plastic huishoudfolie in.
Plaats de cakebodem weer in de vorm.

bereiding kwark-yoghurtvulling
Week de 4 gelatineblaadjes in een ruime kom met water
Meng de kwark en yoghurt door elkaar.
Voeg naar smaak de witte basterdsuiker toe.
Mix de slagroom met een zakje vanillesuiker dik en lobbig.
Verwarm de gelatine met aanhangend vocht in een pannetje, (niet koken)
Meng de lobbige slagroom door de yoghurt-kwark mengsel
en roer er tot slot de gelatine en de helft van de mango gesneden in blokjes erdoor.
Giet de kwark-yoghurtvulling in de vorm

bereiding mango swirls
Week 2 blaadjes gelatine 10 minuten in ruim water
Pureer een halve mango met de staafmixer.
Zet het andere deel apart
Verwarm de mangopuree en los er de 2 geweekte gelatine in op.

Verdeel de mangopuree in lijnen over de kwarkvulling en zigzag voor een leuk effect er met een satéprikker doorheen.
Laat de taart opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.