kwark kruimeltaart met appel

Deze kruimel appel kwarktaart heeft een zachte korst en een knapperige bodem.
De vulling is vol en romig van smaak en ook lekker fris door de stukken appel

ingrediënten deeg  (voor een springvorm van 24 /26 cm)

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 175 gram boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel paneermeel

ingrediënten vulling

  • 500 gram appels (jonagold)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 225 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 750 gram magere kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 30 gram griesmeel
  • 20 gram bloem

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden | hetelucht 150 graden | gas stand 2 |

bereiding deeg
Snijd de boter in stukjes
Hak de hazelnoten fijn.
Kneed bloem zout suiker vanillesuiker en de gehakte hazelnoten met de kneedhaken tot een kruimelig deeg
Houd 1/3 deel van het kruimeldeeg apart en stort de rest van het deeg in de springvorm.
Druk het deeg stevig aan.(een opstaande rand maken is niet nodig)
Bestrooi de deegbodem met paneermeel
Zet zowel de bodem als het andere deel van het deeg tot gebruik in de koelkast.

Bereiding vulling
Schil de appels en snijd ze in vieren
Verwijder de klokhuizen en halveer de kwarten.
Besprenkel de appels met wat citroensap.

Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker
tot een luchtige creme
Vermeng in een beslagkom de kwark met de mascarpone
Roer hier de griesmeel en de bloem doorheen
Voeg het eimengsel bij het kwarkmengsel en spatel alles goed door.

Haal het deeg uit de koelkast.
Dep de appels droog
Verdeel de appels over de taartbodem
Giet het kwarkmengsel over de appels
Wrijg met de vingers het overgebleven deeg tot een fijn zandstructuur.en verdeel dit over het kwarkmengsel.
Bak de taart ongeveer 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar
Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen en bestrooi
met poedersuiker
Serveer de appel kwarktaart koud

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.