Soms zijn recepten zo makkelijk en het resultaat oh zo lekker
Zo ook deze kwarkbroodjes gevuld met appel en amandelspijs.
Met dit recept had ik 9 broodjes die lauwwarm het lekkerst zijn.
ingredienten voor circa 9 broodjes
- 150 gr magere kwark
- 100 ml halfvolle kwark
- 90 ml zonnebloemolie
- 80 gr kristalsuiker
- snuf zout
- 300 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
Voor de vulling - 1 ei
- 100 gr amandelspijs
- 4 appels + citroensap
- 50 gr amandelmeel
verder nodig - poedersuiker voor het bestuiven
- 1 los geklopt ei voor het bestrijken
Mix de kwark met de melk suiker en het zout 1 minuut op de hoogste stand.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng dit kort tot een samenhangend deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
bereiding vulling
Rasp de appel grof en besprenkel ze met wat citroensap tegen het verkleuren.
Rasp ook het stuk amandelspijs en doe dit samen met de appel in een kom.
Doe het ei en de amandelmeel erbij en mix dit kort maar goed door elkaar.
Bestuif je werkblad met bloem en
rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 20 cm
Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over het deeg,
Rol het deeg op en snijd het deeg in 8 plakken.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bestrijk de broodjes met los geklopt ei
Bak de kwark appelbroodjes circa 25 minuten mooi goudbruin en gaar.
bestuif ze met poedersuiker of garneer ze met karamelsaus of een glazuur.