Met de laatste kweeperen uit onze tuin bakte ik een zalige perencake met advocaat en een krokante kruimellaag.
Kweeperen kun je niet rauw eten maar moeten worden gestoofd
Je kunt kweeperen ook prima vervangen voor stevige handperen of appels.
Deze hoef je dan niet of heel kort te stoven.
ingrediënten kruimeldeeg
- 75 gr suiker
- 150 gr bloem
- 80 gr koude boter in blokjes
ingrediënten beslag
- 175 gr suiker
- 275 gr bloem
- 175 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren (m)
- 8 gr bakpoeder
- 150 ml advocaatverder nodig
- 4 grote kweeperen (of 4 stevige handperen)
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 1 tl verse gember
- 2 el suiker.
- Bereiding
Was de kweeperen en snijd ze met schil en al in kwarten
Doe de peren samen met steranijs gember en een kaneelstokje en suiker in een pan - en giet er een laagje water in
- Stoof ze op laag vuur in circa 30 minuten gaar maar zorg dat de peren niet tot moes koken .
Laat de peren afkoelen en snijd ze in niet te kleine blokjes.Verwarm de oven voor om 175° graden
Vet een springvorm van 26 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom en kneed tot je grove kruimels hebt.
Zet ze tot gebruik in de koelkastMix de boter vanillesuiker en suiker zacht en romig.
Doe één voor één de eieren erbij.
Zeef bloem en bakpoeder boven het botermengsel en - giet er al mixend op de laagste stand de advocaat erbij.
Giet het beslag in de vorm.
Verdeel de blokjes peer over het beslag.
Bedek de blokjes peer met het kruimeldeeg.
Bak de kruimeltaart in circa 50 minuten gaar.Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.
- Komt deze er droog uit haal de taart dan uit de oven en
- laat het op een taartrooster helemaal afkoelen .