kruidkoek met banaan en gember

Heerlijk een stukje verse gember in de thee en een plak gember kruidkoek
Ik hou ervan!
Deze zelf gebakken kruidkoek met banaan én gember is wat mij betreft wel de
lekkerste kruidkoek van allemaal
Voor wie geen liefhebber is van gember dan kun je dit ook vervangen voor walnoten

Ingrediënten voor een cakevorm van 22-24 cm

  • 100 gr donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • 150 ml volle melk
  • 2 tl amandel extract
  • 250 gr volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 5 bolletjes stemgember
  • 2 rijpe bananen

bereiding
Vet de vorm in of bekleed de vorm met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Prak de bananen met een vork fijn en doe ze in een kom.
Meng in een kom de basterdsuiker kaneel bakpoeder baking soda volkorenmeel en
speculaaskruiden door elkaar.
Roer er de geprakte bananen en de stukjes stemgember door
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en
meng alles goed door.
Doe het beslag in de cakevorm en
bak de kruidkoek in ongeveer 30-40 min gaar.
Check of de cake gaar is met een satéprikker
Komt deze er droog uit dan is de cake gaar
Laat de kruidkoek afkoelen en bewaar de kruidkoek in aluminiumfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.