kruidige tulbandcake

Verrassend anders dan de gangbare tulbandcake wat komt door de appelcider en een
de combinatie van verschillende specerijen waaronder de Chinese vijfkruidenpoeder kri


De tulbandcake is donker van kleur net als een kruidkoek
maar het is zeker geen machtige cake.
De olie zorgt ervoor dat de cake lekker lang smeuïg en vers blijft.

ingrediënten voor een tulbandvorm van 2,5 liter

  • 250 ml cider
  • 175 ml zonnebloem of arachideolie
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 300 gr dadelstroop
  • 3 eieren (L)
  • 2 tl vers geraspte gemberwortel
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 ½ tl kaneelpoeder

Bereiding

Open alvast het flesje cider zodat het kan uitbruisen
Verwarm de oven voor op 170 graden ℃ 
Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met zonnebloemolie

Meng in een ruime kom de archideolie bruine suiker,dadelstroop.
Voeg dan de los geklopte eieren en gember toe.
Meng in een andere kom de bloem,bakpoeder baking soda,nootmuskaat,Chinese 5-kruidenpoeder
en kaneelpoeder door elkaar.

Spatel het bloemmengsel door de stroopmengsel tot alle bloem goed is opgenomen.
Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm,het beslag is vrij dun maar dat hoort zo.
Plaats de tulband in het midden van de oven op het rooster
en bak de cake in circa 45-50 minuten gaar.
Controleer na 45 minuten of de cake gaar is met een satéprikker,
Steek de satéprikker in de cake als deze er droog uitkomt is het gaar.
Haal de cake uit oven en laat het 30 minuten afkoelen.
Keer dan de cake om op een rooster en laat het helemaal afkoelen.
Bestuif de tulbandcake eventueel met poedersuiker.

Bron recept Nigella.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.