kruidige chocolade perencake

Een smeuige chocoladecake met de typische smaken van de herfst
zoals speculaaskruiden en stukjes handpeer stukjes dadels en knapperige walnoten.

Ingrediënten voor een springvorm 24cm

  • 2 grote rijpe handperen in blokjes gesneden
  • extra peer in plakjes voor op de cake (ik deed dit niet)
  • 200 gr boter
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr cacao
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 125 gr dadels in stukjes gesneden
  • handje walnoten grof gehakt

Bereiding
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker luchtig
Mix een voor een de eieren erdoor. en voeg de melk toe.
Meng in een kom de bakmeel speculaaskruiden en cacao door elkaar.
en spatel dit door de boter-suiker-ei mengsel.
Spatel de blokjes peer walnoten en dadels door.
Schep het beslag in de vorm en leg op het beslag nog wat plakjes peer
Bak de cake in circa 45 minuten gaar.
Check dit met een satéprikker
Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake grotendeels afkoelen op een rekje voor je de vorm verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.