kokoscake

Een verrassend lekkere luchtige kokoscake.De gecondenseerde kokosmelk vind je in de schappen van de supermarkt bij de Aziatische producten.Omdat dit de cake al zoet genoeg maakt is het toevoegen van suiker niet nodig.

Ingrediënten voor een (ronde bakvorm 24 cm)

  • 4 eieren (m)
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 ml)
  • 60 gram crème fraiche
  • 2 eetlepels geraspte kokos + 1 eetlepel extra voor garnering
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 150 gram patentbloem
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam


Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven)
Vet de bakvorm in met bak spray en bekleed de bodem met bakpapier.

Bereiding cake
Smelt de boter in de magnetron of steelpan
Meng in een ruime kom bloem de geraspte kokos vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
Klop in een andere kom met een garde de eieren los en meng daar de gesmolten boter crème fraiche en de gecondenseerde kokosmelk door
Roer dit tot een glad mengsel
Spatel als laatste het bloemmengsel erdoor
Giet het beslag in de vorm en bak de kokoscake in ongeveer 30 minuten gaar
Controleer dit met een satéprikker,als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Bestrijk de nog warme cake met verwarmde abrikozenjam en bestrooi de cake met kokosrasp

Bron aangepast recept van lekkerensimpel.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.