Kokos en perziken geven deze cake een tropische tintje
Ik gebruikte perziken uit blik maar je kunt ook kiezen voor peren ,appel, of abrikozen
ingrediënten (voor een springvorm van 22-24 cm)
- 1 blik perziken (1 liter)
- 175 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- zout
- 125 gram geraspte kokos
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Abrikozenjam (om te bestrijken)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Laat de perzikken uitlekken dep ze droog
en snijd de perziken in plakjes
Mix de boter en suiker tot een romige massa.
Klop de eieren er een voor een doorheen
Zeef boven het beslag het bakmeel en zout en spatel dit door het beslag.
Roer de kokos erdoor. en schep het beslag in de vorm
Strijk de bovenkant glad en verdeel hier de perziken dakpansgewijs over.
Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
Verwarm de jam verdund met wat water en bestrijk hiermee de bovenkant van de cake
Bestrooi de taart met wat poedersuiker of geroosterde kokos