Voor het paasontbijt bakte ik verschillende soorten broodjes
Een van broodjes die ik bakte waren kokosbroodjes
Een zacht witbrood met een subtiele zoete kokosvulling
Ik bakte een dubbele hoeveelheid.
Handig om in te vriezen…of om wat mee te kunnen geven als ze vragen of er nog over is 😉
ingrediënten deeg (voor een springvorm van 24-26 cm)
- 500 gr bloem
- 9 gr zout
- 8 gr droge gist
- 150 ml lauwwarm water
- 150 lauwwarme volle melk
- 1 tl suiker
- 30 gr zachte boter
vulling
- 100 ml gecondenseerde melk
- 100 gr geraspte kokos
- 1 ei
verder
- 2 el gesmolten boter
- 2 el geraspte kokos
Bereiding
Zeef in een ruime kom de bloem
Strooi het zout langs de rand van de bloem.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
Doe de gist,water,melk,suiker en boter in het kuiltje.
Kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. (circa 10-15 minuten)
Bestuif de mengkom licht met bloem,
Leg het deeg erin en dek af met vershoudfolie of een vochtige doek.
Laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
Zet alvast een springvorm of taartvorm klaar en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng voor de vulling het ei,gecondenseerde melk,en de kokos door elkaar.
Voeg eventueel nog wat extra gecondenseerde melk toe zodat de vulling stevig maar wel smeerbaar is.
Zet de vulling apart tot gebruik.
Stort het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkblad.
Druk het lucht uit het deeg.
Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
Bestrijk het brooddeeg tot 1 cm van de rand met de kokosvulling.
Rol het deeg strak op.
Snijd de rol in gelijkmatige plakken van 1,5 cm.
Rangschik het deeg (met ertussen een halve cm ruimte) in de taartvorm.
Dek het deeg af met plastic huishoudfolie en laat het 45 min rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak het brood in circa 15-20 gaar.
Bestrijk het brood na het bakken met gesmolten boter
en bestrooi het met geraspte kokos.