kokos chocolade cake

Bij de supermarkt een stukje cake proeven en thuisgekomen het zelf gaan bakken
omdat je op de achterkant de ingrediënten hebt gelezen,
en dat voor een simpele cake Dat kan zoveel beter.
En ook nog eens voor een fractie van die prijs
Dus natuurlijk bak je deze cake lekker zelf
Super easy en een superlekker receptje

Ingrediënten voor een vorm van 22 cm Ø

  • 130 gram bloem
  • 3 eieren (m)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram boter
  • 20 gram cacao
  • 30 ml arachide olie
  • 40 ml volle melk
  • 50 gram geraspte chocolade

Voor de kokosvulling

  • 2 eieren (m)
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram geraspte kokos + 2 eetlepels extra*

Bereiding
Vet de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
verwarm de oven voor op 170 graden

kokosvulling
Mix de eieren suiker en kokos tot een dik mengsel
Verspreid de kokosmengsel op een plat bord en zet het in de koelkast tot gebruik

Cakebeslag
Laat de chocolade en de boter op laag vuur al roerend smelten
roer dit tot een glad beslag en laat het wat afkoelen
Klop de eieren en suiker tot een lichtgele massa.
Zeef er bloem en bakpoeder en cacao boven en spatel dit samen met het zout er doorheen.
Giet de melk olie en de chocolade-boter erbij en meng het door elkaar
Giet het beslag in de vorm
Haal de kokosvulling uit de koelkast en vorm er bolletjes van
Ik rolde deze bolletjes nog een keer extra door geraspte kokos*
Verdeel de kokos bolletjes over het beslag
Erin duwen is niet nodig deze zullen tijden het bakken er zelf in zakken
Bak de kokoscake in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar
Controller met een prikker of de cake gaar is,komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat het op een rooster afkoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.