koffiebroodjes met rozemarijn en pistachenoten

Koffiebroodjes met rozijnen en banketbakkersroom zijn al hemels lekker
maar ze lenen zich ook goed om er eens mee te variëren.
Deze variant van koffiebroodjes hebben een vulling van amandelspijs cranberry’s rozemarijn en pistachenoten.
Een heerlijke zoete lekkernij voor bij de koffie of een feestelijke broodmaaltijd.

ingredienten voor 12 koffiebroodjes

  • 450 gr mix voor witbrood (bv koopmans) 
  • 25 gr zachte boter
  • 1 ei
  • 250 ml lauwe melk
  • 75 gr zachte boter
  • 150 gr amandelspijs
  • 1/2 el gehakte rozemarijn
  • 50 gr pistachenoten (ongezouten)
  • 100 gr cranberry’s

Doe de mix voor witbrood samen met de boter het ei en de melk in een kom.
Kneed het circa 8-10 minuten tot een mooi en soepel deeg.
Dek de kom af en laat het deeg 20 minuten rusten.

Wel de cranberry’s in een schaaltje met lauw water.
Meng de boter met de rozemarijn en amandelspijs.
Dep de gewelde cranberry’s droog en roer er de rest
van de rozemarijn en grof gehakte pistachenoten door

Rol het brooddeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit
tot een lap van circa 35×20 cm.
Verdeel de spijsvulling over het deeg en smeer het voorzichtig en gelijkmatig uit.
Verdeel hierover de noten-cranberrymengsel.
Rol het deeg vanaf de brede kant op en snijd de rol in 12 plakken.
Leg een vel bakpapier in een braadslede en leg de plakken tegen elkaar aan in de vorm.
Dek ze af en laat ze op een warme plaats 20 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Bak de koffiebroodjes in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met 3 eetlepels water.
Doe het glazuur in een spuitzak en knip er een klein puntje af.
Verdeel het glazuur in lijnen over de afgekoelde of lauwewarme koffiebroodjes

bron :aangepast recept Boodschappen magazine januari 2019

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.