koffie-walnotentaart

koffie-walnotentaart

Wanneer je nog wat walnoten hebt
dan is dit een echt een lekker recept uit het Duitse bakboek BACK! waar je ze in kunt verwerken.

Deze walnoten-koffietaart is een echte herfsttaart zonder al teveel poespas.
Tussen en op de lagen walnotentaart zit een lichte vulling van mascarpone op smaak gebracht met koffie.

Ingrediënten taart
voor een vorm van 22 cm Ø

  • 85 gr walnoten + wat extra voor de garnering
  • 175 gr boter op kamertemperatuur
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el oploskoffie opgelost in 2 el heet water
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 7 gr bakpoeder

Ingrediënten vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1 el oploskoffie opgelost in 1 el water
  • 2 el poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 ℃ 
Vet de vorm goed in met boter en bekleed de bodem met een cirkel bakpapier.
Verspreid de walnoten op een bakplaat en rooster ze een paar minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Mix de boter,oploskoffie en de suiker tot een lichte massa.
Voeg een ei toe en mix tot het ei is opgenomen
Mix er nog een ei door en tot slot het derde ei.
Zeef het bakmeel en bakpoeder en meng dit door het boter-ei mengsel
Hak de walnoten fijn maar houd een paar halve achter voor de garnering.
Meng de gehakte walnoten door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm en bak de taart in circa 25 minuten gaar.
Wanneer je een prikker in het midden steekt en deze komt er droog uit is de taart gaar.
Keer de taart na enkele minuten om op een rooster en laat het helemaal afkoelen.

Maak intussen de vulling
Mix hiervoor de mascarpone met de poedersuiker kort door
Voeg de ongeslagen slagroom en de oploskoffie toe en mix het 1 minuut door tot het stevig is.

Snijd de taartbodem in twee lagen door.
Verdeel wat van de vulling over de taartbodem en plaats de andere helft er weer op.
Verdeel dan de rest van de vulling (waar ik nog wat extra mokka-extract door mengde)
over de bovenkant en zijkant van de taart en strijk het glad
Garneer de bovenkant met de halve walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.