koffie chocoladecake met walnoten

Een simpele en heerlijke cake met mijn favoriete smaken van koffie en chocolade en walnoten

Ingrediënten voor een cakevorm van 28 cm

  • 28 gram koffiepoeder (4 Nescafé sachets)
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 270 gram fijne kristalsuiker
  • 285 ml melk
  • 70 gram cacao
  • 80 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • 185 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren (L)
  • 100 gram walnoten (grof gehakt)

Bereiding

Vet een cakevorm van 28 cm in met boter
Verwarm de oven voor op 160 graden

Verwarm in een steelpannetje 150 ml van de melk met de cacao,koffiepoeder en gehakte chocolade tot de chocolade is gesmolten
Roer de rest van de melk erdoor en laat het even staan

Zeef boven een kom de bloem,bakpoeder,baking soda,kardemompoeder,gemberpoeder en een snufje zout en spatel alles goed door elkaar.
Mix de boter met de suiker romig en mix er een voor een de eieren door.
Zet de mixer op de laagste stand en giet er het chocolademengsel bij
Spatel in delen het bloemmengsel erdoor en roer er tot slot de walnoten door.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake in circa 55 minuten gaar
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is,steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat het 15 min afkoelen voor je het uit de vorm haalt
Laat de cake op een taartrooster verder afkoelen
De cake heb ik gedecoreerd met glazuur,poedersuiker en halve walnoten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.