Deze koeken zijn gemaakt van een cakebeslag
In de koeken zit een heerlijke vulling van smeuïge walnotenspijs en bovenop zijn de koeken bedekt met een laagje mokka-glazuur.
ingrediënten voor cakebeslag (8 stuks)
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- rasp van een halve citroen
ingrediënten voor walnotenspijs
- 150 gram walnoten + 8 halve voor garnering
- 150 gram suiker
- 150 gram eiwit
ingrediënten voor mokka-glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 2 koffielepels cacao
- 2 koffielepels oploskoffie
bereiding walnotenspijs
Spreid de walnoten uit op de bakplaat met bakpapier
Rooster de walnoten 8 minuten op 175 graden
Maal de walnoten met de suiker fijn in een hakmolen
en meng het eiwit door.
Vet 8 tartelettevormpjes in met bakspray
Bereiding cake
Mix de boter met de suiker zacht en romig
Voeg een voor een de eieren toe
Mix beetje bij beetje het bloem erdoor
en meng de citroenrasp erdoor.
Schep een flinke eetlepel cakebeslag in de vormpjes
en verspreid het beslag over de bodem van de vormpjes
Schep in het midden wat van de walnotenspijs
Verdeel de rest van het cakebeslag over de vormpjes en strijk glad.
Bak de cakejes 15-20 minuten op 175 graden gaar en goudbruin
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
Bereiding glazuur
Zeef de poedersuiker en cacao en meng dit door elkaar
Meng de oploskoffie met een heel klein beetje kokend water.
Schenk dit beetje bij beetje door de suikermengsel
en roer tot je een mooi dik glazuur hebt.
Haal de koeken uit de vormpjes en bestrijk ze met het mokkaglazuur
Garneer ze met een halve walnoot
Geef het glazuur nog wel even de tijd om op te stijven
bron 24kitchen