kerstkoekjes Basler Brunsli

Uit het boek van Rutger van den Broek De Bakatlas maakte ik het recept
van deze gesuikerde amandel kerstkoekjes uit Zwitserland “Basler Brunsli”
Een zeer eenvoudig recept met een korte baktijd.
Ook twee dagen later zijn de koekjes nog steeds erg lekker.
Bovendien wordt er in dit recept geen boter gebruikt.
Ik verving de kirsch voor sinaasappellikeur maar je kan
dit ook vervangen voor water.

benodigdheden voor circa 25 koekjes

  • 300 gr amandelmeel
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • halve tl kaneelpoeder
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 2 eiwitten (niet opkloppen)
  • 1 el sinaasappellikeur of naar keuze kirsch of water
  • fijne kristalsuiker voor de decoratie

Verwarm de oven voor op 210 °C heteluchtoven

Meng alle ingredienten door elkaar tot een deeg.
Als het deeg te droog/brokkelig is voeg dan een eetlepel water toe.
Het deeg hoeft niet te rusten .
Rol het deeg gelijkmatig tot een 0,5cm dikte
Ik deed dit tussen twee vellen bakpapier

Druk met een uitsteker de sterren uit het deeg en leg ze
op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Strooi wat fijne suiker op een plat bord en leg de deegsterren in de suiker
Draai ze om zodat beide kanten gesuikerd zijn
en leg ze terug op de bakplaat.

Bak de kerstkoekjes 6 minuutjes en haal de bakplaat uit de oven.
Laat ze dan afkoelen zodat ze kunnen uitharden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.