kerstboomtaart

Een feestelijke kerstboomtaart gevulde met een witte chocolademousse.De bovenkant is gedecoreerd met groene toefjes vanille botercrème.

Ingrediënten biscuit
(voor de Wilton kerstboombakvorm (inhoud 1,5 lt)

Ingrediënten voor het biscuit

  • 250 gram mix voor voor biscuit (Funcakes)
  • 200 gram eieren (op kamertemperatuur)
  • 25 ml water

Ingrediënten voor de witte chocolademousse

  • 120 gram witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml melk

Ingrediënten botercrème

  • 250 gram boter
  • 250 poedersuiker
  • groene kleurstof
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de decoratie
poedersuiker en zilverpareltjes

Bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)
Vet de bakvorm zorgvuldig in met boter en bestuif de de binnenkant met bloem en klop het overtollige bloem eruit.
Klop de eieren los met het water.
Doe de mix voor het biscuit in de kom en voeg het eimengsel toe
Mix dit op hoge stand 8 minuten en 2 minuten namixen op lage stand.
Doe het beslag in de vorm en
bak het biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar.
Haal het biscuit uit de oven en ontvorm het gelijk laat het dan helemaal afkoelen.

Bereiding chocolademousse
Smelt de witte chocolade au-bain-marie
Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water
Verwarm de melk (niet koken) en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme melk.
Meng het melkmengsel door de gesmolten chocolade en roer dit goed door.
Zet apart en laat het chocolademengsel op het aanrecht afkoelen tot lauw/kamertemperatuur
Klop de slagroom lobbig en spatel beetje bij beetje het chocolademengsel door de lobbige slagroom.
Zet de mousse 10 minuten in de koelkast.
Snijd het biscuit met een kartelmes in twee lagen.
Bestrijk de bodem gelijkmatig met de chocolademousse en
plaats de andere biscuitlaag er weer bovenop.
Verpak de taart met plastic huishoudfolie of in een afgesloten doos en plaats de taart 30 minuten in de koelkast zodat de mousse wat kan opstijven.

Bereiding botercrème
Mix eerst de boter tot een zachte crème
Zeef de poedersuiker en voeg dit kleine beetjes al mixend toe aan de boter.
Mix tot alle poedersuiker goed is opgenomen.
Voeg tot slot twee eetlepels heet water ,de vanille-extract en kleurstof toe.
Als alles goed is vermengd kun je de kerstboomtaart versieren met kleine toefjes botercrème of bestrijk het met een lepel en maak er grillige pieken van.
Eventueel de taart bestrooien met poedersuiker en decoreren met wat zilverpareltjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.