De snelle versie van een heerlijk kersentaart, met een topping van krokante kokoskruimels.
Ingrediënten voor een springvorm 26 cm
vulling gebonden kersen
- 500 gram kersen (pot)
- 300 ml kersensap
- 1 pakje kookpudding vanille (voor 500 ml melk)
topping kokos kruimeldeeg
- 125 gram boter
- 150 gram bloem
- 5 eetlepels geraspte kokos
- 50 gram suiker
bodem van kwarkdeeg
- 100 gram magere kwark
- 225 gram bloem
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels olie (arachideolie)
- 1 theelepel bakpoeder
Bereiding
Giet de kersen af en vang het sap op
Verdeel het sap in twee porties 1 x 100 ml en 1 x 200 ml
Meng in een schaaltje de 100 ml kersensap met het pakje vanillepudding
Breng in pannetje de 200 ml kersensap aan de kook
Roer de aangebonden puddingpoeder erdoor en voeg de kersen toe
Laat dit 2 minuten zachtjes koken totdat het sap is gebonden.
Laat de gebonden kersen afkoelen tot lauw.
Vet de vorm in met boter
Kokos-Kruimeldeeg
Smelt de boter op laag vuur
Meng in een kom de bloem, geraspte kokos en suiker
Giet de gesmolten boter erbij en mix het kort met de deeghaken
tot een kruimeldeeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C /hetelucht 175 °C/gas stand 3/
Deegbodem
Roer in een schaaltje de kwark,het ei,melk.olie.suiker en zout los met een garde.
Meng daar de bloem en bakpoeder doorheen en kneed het met de deeghaken tot een deeg.
Rol het deeg uit op de met bloem bestoven werkblad, tot een cirkel van circa 34 cm.
Leg het deeg in de vorm en druk het deeg bij de rand omhoog
Verdeel de gebonden kersen over de bodem.
Vouw de deegrand terug zodat het deeg gedeeltelijk de kersen bedekt
Verdeel het kokos-kruimeldeeg over de deegrand en kersen.
Bak de taart 25 minuten in het midden van de oven goudbruin
Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Eventueel bestrooien met poedersuiker
bron aangepast recept Koken & Genieten | Het Superdikke Taartenboek
tip
Met verse kersen is deze taart nog lekkerder
Was de kersen ,verwijder de steeltjes en de pitten.
Laat de kersen 4 minuten zachtjes meekoken met de 200 ml kersensap
voordat je de aangebonden kersensap toevoegt.