Keltische brioche broodjes

Voor het paasontbijt was ik op zoek naar inspiratie.
Het recept van deze beauty’s de Keltische brioche broodjes
kwam ik tegen op de blog van Caroline Brouwer.
Feestelijke en heerlijke broodjes waar je de show mee steelt

Ingrediënten

  • 350 gram tarwebloem
  • 80 gram  boter, op kamertemperatuur
  • 2 eidooiers
  • 140 ml melk, lauwwarm
  • 35 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • ¼ tl zout
  • 10 gram gedroogde gist

Verder 

  • brioche vormpjes van Ø 9 cm (bekleed met bakpapier)
  • of bakvormpjes van  Ø 10 cm (bekleed met bakpapier)

Bereiden:

Doe de melk, met 1 theelepel suiker en de gist in een kom en meng dit door elkaar.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rusten.

Doe in de kom van je keukenmachine
de zout – bloem – eidooiers – vanillesuiker – en de rest van de suiker

Giet het gistmengsel erbij en laat de machine kneden.
Tijdens het kneden de boter in kleine stukjes toevoegen

Laat alles 10 minuten kneden.

Vet een beslagkom licht in met olie en plaats het deeg erin,
Dek de kom af met af plasticfolie.
Laat het deeg 90 minuten rijzen.

Vormen van de broodjes
01 – Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
02 – Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg dun uit.


03 – Steek uit het deeg cirkels van 10-12 cm


04 – rol de deegcirkels op.


05 – Snijd de cirkels door het midden

 

 

06 – Plaats in het midden van het bakvormpje 1 deegroosje en er 6 omheen.
De eerste is nu klaar,

Ga door tot het deeg op is.
Bestrijk de broodjes met gezoete melk
melk vermengd met een schepje suiker.

Dek de broodjes af met een droge schone theedoek en laat de broodjes 45-60 minuten rijzen totdat ze in volume zijn verdubbel

Verwarm de oven voor op 180′ C
Bak de broodjes in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes
Bestrooi de broodjes met poedersuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.