Kaneelrollen met glazuur

Heb jij wel eens de kaneelbroodjes van Ikea gegeten?,
Heerlijk zijn ze! Maar ze zijn nog beter als je ze zelf maakt.
Ik heb een eenvoudig en superlekker recept voor kaneelbroodjes.
Extra lekker met een beetje glazuur

Ingrediënten voor twee kaneelbroden/ 8 pers

  • 1 1/4 tl gedroogde gist
  • 80 ml lauwe melk
  • 2 tl suiker
  • 485 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • snufje zout
  • 80 gr crème fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gr boter (gesmolten)
  • 90 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 120 gr crème fraiche
  • 3 el poedersuiker
  • 1 el melk

Meng de gist,melk en kristalsuiker en laat dit 5 minuten staan.
Doe de bloem,zout,crème fraiche,eieren en de 40 gr suiker in de mengkom.
Voeg het gistmengsel toe en kneed dit in ruim 5 minuten tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt onder plastic een uur rijzen.

Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol elk deel uit tot een lap van 30×25 cm
Bestrijk het deeg met gesmolten boter en verdeel hierover de kaneelsuiker.
Snijd een lap in repen van 5 cm breed en 30 cm lang.
Rol de 5 repen op en leg de volgende iets overlappend erop zodat je uiteindelijk 1 grote rol hebt.
Herhaal hetzelfde met de andere lap deeg.
Plaats iedere deegrol in een ingevette ronde bakvorm van 20 cm.
Dek de vormen af met plastic en laat ze 30 minuten rusten .
Verwarm de oven voor op 180 graden. °C

Zet de vormen op de bakplaat en bak ze circa 25-30 minuten
tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Meng de ingredienten voor het glazuur door elkaar en doe het glazuur in ene plastic zakje.
Knip een klein puntje van het zakje en maak met
het glazuur lijnen over het afgekoelde kaneelbrood.

bron aangepast recept Donna Hay -Modern Baking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.