jasmijnthee brownie

De basis van jasmijnthee is een groene thee waar tijdens het drogen jasmijnbloemen aan worden toegevoegd.
Jasmijn ken ik vooral van de geurige rijstsoort en ik heb het eens ergens geproefd als smaakmaker in een sorbet

Jasmijnthee,dat heb ik nog niet eerder gebruikt in een zoet gerecht. Omdat ik pure chocolade 74% gebruikte was de smaak van de Jasmijnthee niet goed te proeven. De volgende keer zou ik daarom kiezen voor minder cacaogehalte of een melkchocolade
Het recept komt van Donal Skehan uit het programma Aziatische bakavonturen.

ingredienten Jasmijn brownie
voor een bakvorm van 20x20cm

  • 200 gr boter
  • 250 gr basterdsuiker
  • 200 gr pure of melkchocolade
  • 10 gr losse Jasmijnthee
  • 2 eieren
  • 150 gr bloem
  • snuf zout

ingredienten blondie

  • 50 gr boter
  • 70 gr witte chocolade
  • 50 gr basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 gr bloem
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 180°C
Vet de vierkante bakvorm in.
Maal de jasmijnthee fijn tot een poeder
Doe de boter,pure chocolade en de jasmijnpoeder in een kom.
en plaats deze in een pas met met kokend water,zorg ervoor dat de bodem van de kom niet het water raakt.
Roer tot alles is gesmolten,en zet het schaaltje op het werkblad zodat het wat kan afkoelen.
Mix in een kom de eieren en suiker licht en luchtig.
Meng er de gesmolten chocolade-jasmijn door.
Zeef de bloem en spatel dit erdoor.

Blondie
Doe de boter in een kleine kom en plaats deze kom op een pan met kokend water
Haal wanneer de boter is gesmolten het van het vuur en voeg de fijngehakte witte chocolade toe.
Zodra de witte chocolade is gesmolten voeg je de suiker,het en en het bloem toe
Klop het met de garde nog goed door tot een glad mengsel.
Laat het beslag wat afkoelen.
Doe het donkere beslag met een lepel in de vorm,Schep 2 lepels brownie beslag afgewisseld met een lepel van het blondie beslag in de vorm.

Voor het marmereffect
Wanneer al het beslag in de vorm zit maak dan met een mes draaiende beweging
door het beslag.
Bak de brownie in het midden van de oven 25 minuten,
De brownie moet in het midden bij het testen nog een klein beetje kruim op de caketester achterlaten.

Haal de brownie dan uit de oven en laat het afkoelen.
Serveer een vierkant stukje brownie met een toef stevige slagroom en bestuif de brownie met wat poedersuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.