hazelnoot-sinaasappel cake

In dit recept zitten sinaasappels die met schil worden gekookt en dan gepureerd.
De sinaasappelpuree zal door het koken veel minder bitter smaken en door de notenmeel
heeft deze cake een bijzondere smaak.
Ik gebruikte voor dit recept gemalen hazelnoten en maalde dit fijn tot een meel
Je kunt er ook walnoten voor gebruiken

Ingrediënten voor een bakvorm van 23-25 cm

  • 2 biologische grote sinaasappels
  • 250 gr walnoten (fijngemalen tot meel)
  • 220 gr fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout

Kook de sinaasappels in 1 uur gaar in een pan met water
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 ℃
Pureer de sinaasappels met schil en al in de keukenmachine
Weeg de sinaasappelpuree af.
Je hebt 400 gr sinaasappelpuree nodig
Voeg alle andere ingredienten toe en mix alles kort door elkaar.
Vet de bakvorm in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in circa 45-55 minuten gaar.
Prik een Satéprikker in het midden van de cake wanner deze er droog uit is de cake gaar
Laat de cake afkoelen en keer de de cake dan om.

bron Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.