oliebollen met ham en pruimen

Heb jij wel eens hartige oliebollen gebakken?
Of ben je helemaal klaar met de zoete oliebollen?
Probeer dan eens een hartige variant.
Op mijn blog staan ook ook een paar andere recepten voor hartige oliebollen. In deze oliebollen zitten pruimen en noten en ham.

Ingrediënten

  • 25 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 50 gram gekookte ham
  • 25 gram gepelde ongezouten walnoten
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 7,5 g gedroogde gist
  • 225 ml lauwe melk
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 ei
  • olie om te frituren

Bereiding

Snijd de ham en de pruimen in kleine stukjes.
Maak van de walnoten grove kruimels.
Zeef de bloem in een kom en voeg het snufje zout toe.
Los de gist op in de helft van de melk en voeg de suiker toe.
Meng goed door elkaar.
Laat de gist 20 minuten rusten.
Maak een kuiltje in de bloem en giet hier het gistmengsel in.
Roer vanuit het midden gist en bloem door elkaar en maak een beslag zonder klontjes.
Mix het ei en de overgebleven melk door het beslag en roer ten slotte de pruimedanten, ham en noten erdoor.
Laat het beslag afgedekt een half uur op een warme plaats rijzen.
Verhit de olie tot 160ºC.
Schep bollen uit het beslag en laat deze in de hete olie vallen.
Bak enkele oliebollen tegelijk in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bron Keukengeheimen J.L

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.