Deze hartige kruidige cakejes met rozemarijn en knoflook maakte ik voor bij de borrel.
De combinatie van een tikje zoet ,fleur de sel en verse rozemarijn was erg lekker.
In het oorspronkelijke recept werd het gebakken in een Madeleine bakvorm maar
omdat ik deze niet kon vinden (maar ik heb m wel ergens)
gebruikte ik een mini cupcake bakblik.
Het beslag moet een nacht in de koelkast rusten dus houd daar rekening mee.
Het recept is voldoende voor circa 36 stuks.
Ingrediënten voor het beslag
- 210 gr boter
- 5 eieren
- 250 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl honing
- 250 gr bloem
- 8 gr bakpoeder
- snufje zout
- peper
later nodig
- 2 teentjes knoflook
- 10 gr verse rozemarijn
- 1 el Parmezaanse kaas geraspt
- Fleur de sel (zeezout)
Bereiding beslag (dag ervoor)
Smelt de boter en laat de boter afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eieren met de suiker en de honing
Zeef boven het eimengsel de bloem en het bakpoeder en spatel dit
goed door.
Roer dan de afgekoelde gesmolten boter erdoor.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Zet het beslag afgedekt 1 nacht in de koelkast.
Haal het beslag uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de naalden van de rozemarijn fijn en pers de knoflookteentjes uit.
Roer de knoflook rozemarijn en een eetlepel Parmezaanse kaas door
het beslag.
Vul de holtes van het bakblik met de papieren cupcake vormpjes
Vul ze voor 2/3 vol met het beslag, Ik deed dit met een lepeltje.
Strooi op elk cakeje een paar korreltjes Fleur de sel en nog een
klein beetje fijngehakte rozemarijn.
Bak de cakejes in circa 12 min gaar.
Vers gebakken zijn het allerlekkerst
Bron (aangepast) recept : boek Kleine Hartige Taartjes / Petit Gâteau