griesmeelcake

griesmeelcake

De eenvoud van het bereiden van deze griesmeelcake weegt niet op tegen het eindresultaat.
Romig en smeuïg door de vanillevla met een aangename structuur van de griesmeel
Tussen de cake zit een laagje jam ik gebruikte abrikozenjam
maar omdat de cake al zoet is zou een laagje lemoncurd ook erg lekker zijn.
De bovenkant is bestreken met honing en een heerlijke smaakmaker oranjebloesemwater .

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 220 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 600 gr vanillevla
  • 400 gr griesmeel [De Cecco Semola di grano duro rimacinata]
  • 16 gr bakpoeder
  • jam naar keuze

voor de topping

  • 4 el honing
  • 4 el water
  • 4 el oranjebloesemwater
  • geraspte kokos

Voor dit recept bak je twee lagen griesmeelcake
Je hebt daarom twee gelijke bakvormen van 38x26cm nodig.
Heb je dit niet gebruik dan de bakvorm 2 maal.

Mix de eieren in twee minuten met de suiker vanillesuiker en zout luchtig.
Giet de zonnebloemolie en de vanillevla erbij en mix het kort door elkaar.
Voeg dan de griesmeel en bakpoeder toe en mix het kort tot een glad beslag.
Vet de vormen in en bekleed de bodem met bakpapier
Verwarm de oven voor op 175℃
Verdeel het beslag in twee gelijke delen en giet elk deel beslag in een vorm.
Bak de cake op 175 ℃ in circa 20 minuten gaar.
Controleer de cake met een satéprikker,
Prik deze in het midden van de cake wanneer de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake op het aanrecht afkoelen en bak de tweede cake.
Bestrijk de eerste plak cake met de jam,
Plaats dan de andere plak cake er bovenop

Verwarm de honing met het water en de oranjebloesemwater.
Bestrijk hiermee de bovenkant van de griesmeelcake.
Strooi gelijkmatig de kokosrasp erover.
Snijd de griesmeelcake in mooie gelijke blokjes.

variatietip:
Vervang de geraspte kokos voor fijngehakte geroosterde pistachenoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.