gesuikerde broodjes met jam

Met een basisrecept als deze maak je de allerlekkerste zachte witte broodjes.
Voor deze broodjes gebruikte ik een grove suiker maar ook zonder de suiker zijn ze overheerlijk!

ingrediënten voor 12 broodjes

  • 450 gr tarwebloem
  • 9 gr droge gist
  • 8 gr zout
  • 200 gr volle melk (lauw)
  • 1 ei (l)
  • 60 gr honing
  • 50 gr zachte boter (in kleine blokjes)

verder nodig

  • grove suiker voor het bestrooien (Greinsuiker)
  • 12 theelepels kersenjam

Bereiding
Doe alle ingredienten (behalve de boter) in een kom van de keukenmachine
Kneed alles tot een soepel deeg
Voeg na 8 minuten de boter,klontje voor klontje toe.
Blijf intussen kneden tot alle boter erdoor zit en je van het deeg
een dun vliesje kunt trekken.

Vet een kom in met olie en maak van het deeg een bal.
Laat het deeg afgedekt rijzen in de met olie ingevette kom
tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 12 porties van 60 gram
Vorm van het deeg bolletjes en laat ze afgedekt met plastic nog 10 minuten rusten.
Druk de bolletje een klein beetje plat en
Kerf/snijd de bolletjes deeg met een broodmesje vier maal in (een x en een +)
Kwast de bovenkant een beetje in met water en bestrooi ze met grove suiker
Leg ze op de bakplaat met bakpapier
Laat er wel voldoende ruimte tussen voor de tweede rijs.
Druk met je vingertop een klein kuiltje in het midden en doe er een
theelepeltje jam in (Ik deed er ook een kers in maar deze rolde er tijdens het bakken door het rijzen er weer af)

Laat het deeg nogmaals rijzen
Dek ze weer af met plastic en laat ze 1 uur rijzen of tot ze in vulume zijn verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.