gekonfijte sinaasappel

Voor het recept van panettone had ik gekonfijte sinaasappel nodig.
Omdat ik geen zin had met de kerstdrukte hiernaar op zoek te gaan maakte ik ze zelf.
Niks moeilijks aan hoor maar wel een tijdrovend klusje.
Voor de liefhebbers heb ik het uitgetypt hoe jij dit ook kunt doen.

Nodig:
2 of 3 sinaasappels
suiker
water

Snijd de sinaasappels in 4 parten
Verwijder al het vruchtvlees uit de parten en maak de schil vrij van het witte laagje. Dit deed ik gewoon met een scherp mesje
Weeg de schillen.

Snijd de schillen in niet al te dunne reepjes
Doe de schillen in een pannetje en giet er koud water bij zodat ze net onder staan.
Breng het aan de kook en zodra het kookt giet je de schillen af.
Doe dit in totaal 3 keer.

Na 3 keer koken worden ze nogmaals gekookt maar nu in suikerwater.
Doe hiervoor het gewogen gewicht aan schillen Ik had 60 gram.
Doe 60 gram water + 60 gram suiker + 60 gram schillen in een pannetje.
en laat dit zachtjes 15 minuten koken of totdat het water verdampt is.
Blijf erbij zodra dit bijna zover is want je wil niet dat ze aanbranden.
Haal ze met een vork voorzichtig uit het pannetje en laat ze op een stuk bakpapier 24 uur drogen.
Wentel wanneer ze droog zijn door de suiker en spreid ze goed op het bakpapier zodat ze nogmaals goed kunnen drogen.
IK deed dit 24 uur.
Bewaar de gekonfijte sinaasappel in een afgesloten bakje op potje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.