gehakt kaas uienbrood

Brood met gekruid gehakt,ui en kaas is zo’n makkelijk gerecht.
Zelfs als je het brooddeeg zelf maakt staat het binnen een uur op tafel.
Je kunt er voor kiezen om er vier kleinere broden van te maken
Ik maakte er nu 1 groot brood van wat precies op de bakplaat paste.
Het recept is ruim voldoende voor 4 grote eters.

ingrediënten brood

  • 500 gram patentbloem
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel honing
  • 12 gram gedroogde gist
  • 265 ml lauw water
  • 8 gram zout

ingrediënten topping

  • 300 gram uien (grof gesneden)
  • 200 gram geraspte pittige kaas
  • 250 gram mager rundergehakt +
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • Cayennepeper naar smaak (als je van pittig houdt)

bereiding
Doe de bloem in de kom van de kneed/keukenmachine
Doe de boter, gist,honing en het lauwe water erbij
en kneed het tot een soepel en elastische deeg.
Voeg na een minuut kneden het zout toe
Het deeg moet ongeveer 6 minuten gekneed worden (met de hand minimaal 10 minuten)
Vorm een bol van het deeg ,bestuif het licht met bloem en doe het deeg in een kom die je afdekt met plastic huishoudfolie en een theedoek.
Laat het brooddeeg 30 minuten rijzen.

Als het brood staat te rijzen,kun je alvast de topping maken..
Bak in wat margarine de uien even glazig (dat is het bakken van de uien zonder dat ze verkleuren)
De uien zijn door het glazig bakken wat zachter van smaak wat ik persoonlijk lekkerder vind.
Meng in een kommetje de tomatenpuree,paprikapoeder,ui,en peterselie en kneed dit door het gehakt.
Houd je van een pittige topping voeg er dan ook wat Cayennepeper aan toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden

Bestuif het werkvlak met bloem.
Druk het lucht uit het deeg en rol het deeg uit
tot een grote lap,de randen mogen iets dikker zijn.
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het gekruide rauwe gehakt( wat je eerst even plat drukt) over het brooddeeg.
Verdeel dan de glazig gebakken uien over het gehakt.
En als laatste bedek je het royaal met de geraspte kaas
Bak het brood in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.