gebakken kwarktaartjes

Deze kleine kwarktaartjes met koekjesbodem zijn licht en zacht van smaak .Ik maakte ze in siliconen cupcakevormpjes.
Lekker met wat vers fruit en slagroom.
De onderstaande hoeveelheden zijn ruim voldoende voor 24 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram biscuitjes
  • 80 gram gram boter
  • 250 gram volle kwark
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4  theelepel nootmuskaat
  • 1 a 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vanille extract

 garnering

  • vruchtensaus
  • 24 aardbeien of fruit naar keuze

 Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C
Smelt de boter en verkruimel de biscuitjes fijn.
Vermeng de gesmolten boter met de biscuitjes.
Plaats in een cupcakevorm de siliconen of papieren vormpjes
of vet een springvorm van 23 cm licht in en bekleed de bodem met bakpapier
Bedek de bodems met het mengsel en druk dit stevig aan.
Zet dit in de koelkast en laat het een 30 minuten opstijven
Klop voor de vulling de kwark en suiker romig.
Voeg de eieren en slagroom toe en klop dit 4 minuten.
Schep de bloem,kaneel,nootmuskaat citroensap en vanille extract erdoor.
Haal de plaat met cupcakevormpjes uit de koelkast.
Vul de holtes met de kwarkmengsel en strijk de bovenkant glad.
Bak de kwarkcakejes 30 minuten op 180 graden.
Laat de taartjes afkoelen en decoreer ze met vruchtensaus en fruit.

Bron  1.2.3.4.Bakken Met plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.